Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Rogaliki

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2,5 szklanki
margaryna
1 kostka
żółtko jajek
2 sztuki
śmietana
2 łyżki
cukier
1/2 szklanki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
marmolada
do nadziewania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki

Z mąki, margaryny, żółtek, śmietany, cukru i szczypty soli zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok 1-2 godzin. Podzielić na części. Rozwałkować na placki średniej grubości. Wyciąć z ciasta koło wielkości dużego talerza. Podzielić na osiem części. Na każdą część nakładać marmoladę i zwijać w stronę środka koła. Formować rogaliki i piec do zrumieniania ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.02.2011 23:49
lubię rogaliczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak