Rizotto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    250 ml
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • włoszczyzna

    30 (krojona w paski)
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • ser gouda

    30 dag
  • ryz paraboliczny

    2 (w woreczkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem soli. Przepłukać zimną wodą i wysypać do żaroodporneko naczynia. Włoszczyznę, cebulę zeszklić na maśle i ułożyć na ryżu. Śmietankę podgrzać na małym ogniu, nie gotować. Dodać sól, pieprz i połowę startego sera. Dodać posiekaną zieleninę. Mieszać aż ser się rozpuści. Warzywa i ryż posypać groszkiem i zalać śmietaną z serem. Całość posypać resztą żółtego sera. Zapiekać aż ser się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 25.11.2012 10:05
uwielbiammm;]
monisia1977 26.09.2010 10:19
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat