Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rissotto z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
kalafior 20 różyczek
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
sól 3 szczypty
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 szczypty
olej do smażenia 1 łyżka
cukinia 1/2 sztuki
bulion warzywny 1 szklanka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Rissotto z warzywami

Na rozgrzaną patelnię z olejem dodać szafran, następnie dodać ryż. Całość smażyć mieszając tak długo, aż ryż zacznie trzeszczeć. Następnie do ryżu dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, żółtą paprykę, cukinię i różyczki kalafiora. Do dania dodać ciepły bulion, gotować i doprawić do smaku solą, pieprzem, curry. Danie gotować aż do miękkości ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.11.2013 15:46
uwielbiam risotto
m1monika 27.03.2013 11:41
uwielbiam :-)
alaaa 28.01.2013 20:24
pysznie wygląda
kamyk 26.09.2012 22:21
fajnie wygląda
adelajda 20.08.2012 15:00
smakowite !
Norgiusz 13.08.2012 10:29
super
Rafał10 31.07.2012 09:08
aż ślinka cieknie! Uwielbiam takie dania :)
Pietruszka 31.07.2012 08:20
super
caralajna 31.07.2012 07:57
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak