Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z wędzonym łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 150 g
ryż do risotto 200 g
białe wino 200 ml
cebula biała 1 średnia
czosnek 1 ząbek
koperek 1 pęczek
sok z cytryny
masło 1 łyżka
oliwa
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z wędzonym łososiem

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozpuścić masło z odrobiną oliwy.
Krok 1 - Risotto z wędzonym łososiem foto
2
Zeszklić, dodać ryż i chwilę podsmażać. Dodać wino.
Krok 2 - Risotto z wędzonym łososiem foto
3
Gdy ryż wchłonie wino, dolewać stopniowo po szklance bulionu i mieszać często
Krok 3 - Risotto z wędzonym łososiem foto
4
Na osobnej patelni podsmażyć łososia. Gdy ryż zmięknie, dodać łososia, sok z cytryny i posiekany koperek.
Krok 4 - Risotto z wędzonym łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 08.05.2015 11:07
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak