Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
ryż do risotto
warzywa mrożone
sól
pieprz
bulion
Zioła prowansalskie suszone Prymat
śmietana
olej
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z warzywami

Cebulę podsmażany, dodajemy 3 torebki ryżu i podsmażamy aż ryż się zarumieni. Zalewamy bulionem i gotujemy na patelni aż ryż zmięknie co chwilę dolewając bulionu. Dodajemy drobno pokrojoną i podsmażoną pierś z kurczaka. Następnie dodajemy warzywa na patelnię. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy przyprawę i śmietanę tak aby powstał sos. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

blankkaa 10.03.2014 21:23
Uwielbiam risotto, to wygląda pysznie. Chociaż brakuje mi świeżego parmezanu.
Dorota59 10.03.2014 20:31
pożywana potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak