Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z suszonymi podgrzybkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż arborio 400 g
podgrzybki suszone 2 garście
cebula 1 średnia
bulion warzywny 4 szklanki
pieprz
sól
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z suszonymi podgrzybkami

Kroki postępowania

1
Podgrzybki zalać niewielką ilością wody i zagotować. Gotować 10 minut i odstawić.
Krok 1 - Risotto z suszonymi podgrzybkami foto
2
Cebulę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać ryż i smażyć przez 5 minut mieszając. Wlać chochelkę bulionu i smażyć do odparowania wody dość często mieszając. Następnie wlać kolejną porcję bulionu i tak, aż do wyczerpania.
Krok 2 - Risotto z suszonymi podgrzybkami foto
3
Wraz z ostatnią porcją bulionu dodać podgrzybki. Wymieszać.
Krok 3 - Risotto z suszonymi podgrzybkami foto
4
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Risotto z suszonymi podgrzybkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.04.2013 07:42
Świetne danie :)
treonina 25.03.2013 23:24
super danie!
Katarzyna/kate1980 02.11.2012 23:27
super
Ewa6274879 02.11.2012 22:36
musi być baaardzo smaczne :)
wojtek5 02.11.2012 22:26
pycha
czarnyaniol1990 02.11.2012 20:54
pycha :)
Simeo 02.11.2012 20:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak