Risotto z serem feta na surowym boczku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    10 dag
  • pomidor

    1 sztuka
  • ryż do risotto

    1 szklanka
  • gorąca woda

    2 szklanki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • ser feta

    1/2 kostki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Risotto z serem feta na surowym boczku. foto
Surowy boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni.
Krok 2 - Risotto z serem feta na surowym boczku. foto
Pomidora obrać ze skóry i dodać do boczku, chwilkę przesmażyć.
Krok 3 - Risotto z serem feta na surowym boczku. foto
Wsypać na patelnię szklankę ryżu do risotta i znowu chwilkę podsmażyć.
Krok 4 - Risotto z serem feta na surowym boczku. foto
Dolać wodę z rozpuszczoną kostkę rosołową i ciągle mieszać, aż do wchłonięcia całej wody przez ryż.
Krok 5 - Risotto z serem feta na surowym boczku. foto
Dodać zielony groszek z puszki i wymieszać.
Krok 6 - Risotto z serem feta na surowym boczku. foto
Następnie kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do całości, ponownie wymieszać.
Krok 7 - Risotto z serem feta na surowym boczku. foto
Dodać ser feta pokrojony w kostkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość wymieszać.
Krok 8 - Risotto z serem feta na surowym boczku. foto
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 21.10.2014 13:09
Przepyszne połączenie :)
Kejti 20.10.2014 22:18
Chętnie się poczęstuję :-)
adelajda 18.10.2014 10:49
lubię takie dania
kloruś 16.10.2014 18:15
smakowite danie!
gosia56 16.10.2014 15:35
na pewno pyszna sałatka;)
Pani Domu 16.10.2014 09:19
musi być smaczne
engie23 16.10.2014 08:32
apetycznie wygląda
Megg 15.10.2014 22:09
Smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat