Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
pieczarki 300 g
masło 2 łyżki
cebula 1
bulion warzywny 3 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Na patelni roztopić masło i zeszklić cebule pokrojoną w kostkę.
Krok 1 - Risotto z pieczarkami foto
2
Wsypać ryż i wymieszać z cebulą i masłem. Stopniowo wlewać bulion cały czas mieszając.
Krok 2 - Risotto z pieczarkami foto
3
Pieczarki pokroić w półplasterki. Gdy ryż wchłonie bulion dodać pieczarki i podsmażyć.
Krok 3 - Risotto z pieczarkami foto
4
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Risotto z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.08.2015 10:18
proste i pyszne jedzonko;)
w mojej kuchni 15.08.2015 08:37
pyszne jedzonko do zjedzenia
pestka 14.08.2015 21:31
smaczny obiad
halina17 14.08.2015 21:23
lubię :)
Wafelek2601 14.08.2015 21:04
Apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak