Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
maliny świeże 1/4 kg
cukier 3 łyżki
wino białe wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z malinami

Ryż zalać winem, zagotować. Gotować, aż odparuje całe wino. Dodać szklankę wody, cukier, dokładnie wymieszać. Gotować aż woda odparuje (do miękkości ryżu). W razie potrzeby ponownie podlać wodą, ale już mniejszą ilością. Maliny zmiksować w blenderze. Wymieszać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.01.2014 11:46
super pomysł
cooleczka 06.12.2013 10:21
pomysłowo z tymi malinami
barbara11561 16.06.2013 07:11
Smacznie,jednak zostawiłabym połowę owoców w większych kawałkach,lubię jak owoc jest wyczuwalny
Iwusia 14.05.2013 23:13
smaczny pomysł na letni obiad
Ada-Gaba 08.05.2013 06:48
takich pyszności nikt nie odmówi
kate.500 07.01.2013 08:12
super
Botwinka 15.10.2012 23:57
super
Dorota59 06.10.2012 18:10
fajne
RenataZ-et 22.09.2012 19:07
super pomysł
IKrakowianka 08.09.2012 08:51
Bardzo ciekawy przepis
Seba 07.09.2012 17:28
extra
Wacław 07.09.2012 10:35
smaczne danie
Grazyna0211 05.09.2012 18:01
fajny pomysł
Motorek 05.09.2012 10:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak