Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kurkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 ząbki
oliwa
masło 2 łyżki
kurki mrożone 1 opakowanie
pomidor 1 szt
pietruszka 1 mała szt
Bulion grzybowy 2-3 szklanki
sól do smaku
pieprz
ryż do risotto 200 gram
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurkami

Kroki postępowania

1
Czosnek drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Risotto z kurkami foto
2
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę. Zdjąć z patelni.
Krok 2 - Risotto z kurkami foto
3
Na patelni roztopić masło, wrzucić kurki i smażyć około 10 minut.
Krok 3 - Risotto z kurkami foto
4
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora oraz pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach. Przesmażyć wszystko razem przez chwilę.
Krok 4 - Risotto z kurkami foto
5
Dodać ryż, podlać bulionem i dusić, aż ryż odpowiednio zmięknie. Od czasu do czasu mieszać i podlewać bulionem. Przyprawić pieprzem i solą. Gotowe danie posypać startym parmezanem.
Smacznego :)
Krok 5 - Risotto z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.02.2016 13:53
na pewno wspaniale smakuje
Wacław 24.12.2015 08:56
z chęcią bym sie poczęstował :-)
Wafelek2601 23.12.2015 23:12
Bardzo dobre
Motorek 23.12.2015 22:35
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak