Risotto z kurczakiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ryż do risotto

    150-200 gram
  • pieczarki

    15 dkg
  • bulion drobiowy

    2-3 szklanki
  • oliwa

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • gałązki pietruszki

  • parmezan starty

    10 dkg
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
Mięso oczyścić, pokroić na kawałki. Posypać przyprawą do kurczaka i odstawić na kilka minut.
Krok 2 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
Następnie wrzucić mięso na rozgrzaną oliwę i podsmażyć przez kilka minut.
Krok 3 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
Dodać pokrojone pieczarki i smażyć, aż odparuje z nich woda. Zdjąć mięso i pieczarki z patelni.
Krok 4 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni. Dodać ryż.
Krok 5 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
Podlać ryż bulionem i gotować, aż osiągnie on kremową konsystencję. W trakcie gotowania dolewać bulionu.
Krok 6 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
Dodać pieczarki i mięso, przyprawić do smaku. Gotować całość jeszcze kilka minut. Posypać startym parmezanem oraz udekorować natką pietruszki.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 23.03.2015 20:02
Smaczny obiadek
pajbek 23.03.2015 19:58
Lubię takie jedzonko :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat