Risotto z jabłkami i gorgonzolą

Risotto z jabłkami i gorgonzolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotta

    320 g
  • jabłka

    2 szt
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    100 g
  • masło

    50 g
  • cebulka

    1 szt
  • orzechy włoskie

    40 g
  • bulion warzywny

  • parmezan starty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno posiekana cebulkę zeszklić na maśle. Dodać ryz i dokładnie go obsmażyć. Podlewać stopniowo gorącym bulionem , mieszając od czasu do czasu przez 15 minut. Na 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać pokrojone w kostkę jabłka i gorgonzole. Zestawić z ognia , dodać parmezan i pozostałe masło.
Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat