Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z groszkiem i migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 i 1/2 szklanki
szalotka 1 sztuka
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
bulion warzywny 1 sztuka
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
płatki migdałowe 50 gram
bazylia świeża 1 sztuka
groszek zielony 3/4 szklanki
pieprz 1 szczypta
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z groszkiem i migdałami

Rozgrzać rondel z oliwą i masłem wrzucić szalotkę szklić chwilę. Dodać ryż i smażyć chwilkę. Wlać wino, odparować. Wlać bulion przygotowany z kostki lub własny, zamieszać całość i dusić wolno ok 15 minut. Po tym czasie wrzucić groszek. Wymieszać. Gotować ok 3 minuty. Wyłożyć na talerz posypać migdałami i parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 01.03.2017 16:43
smaczny przepis, lubię risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak