Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z czerwoną kapustą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
olej
ryż 1 szklanka
kapusta czerwona 0,5 główki
bulion drobiowy 2,5-3 szklanki
parówki cienkie 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet

Porada

Zamiast parówek można użyć kiełbasę..

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z czerwoną kapustą

Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy. Dokładamy do niej kapustę. Chwilkę razem smażymy. Dokładamy 1 łyżkę octu. Podlewamy kapustę około0,5 szklanki bulionu i dusimy razem około 5 minut. Następnie dokładamy do niej ryż oraz resztę bulionu. Razem gotujemy. Między czasie parówki kroimy w plasterki i dokładamy do całości. Risotto doprawiamy do smaku i gotujemy do momentu jak ryż wchłonie wodę. Gry ryz jest miękki risotto porcjujemy na talerze i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.07.2015 00:23
takiego jeszcze nie jadłam
dollce 29.04.2015 23:51
Ciekawa propozycja
wwwiolka 31.01.2015 22:24
Bardzo ciekawe danie.
pajbek 31.01.2015 22:20
Ciekawy pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak