Risotto skandynawskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotta

    400 g
  • woda letnia

    2 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • grzyby leśne

    250 6
  • łosoś

  • bulion warzywny

    2,5 szklanki
  • oliwa

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę z bulionem wymieszać i gotowac na małym ogniu
Czosnek wymieszać z oliwą i masłem i podsmażyć w dużym naczyniu. Do tego dodać ryż i grzyby-wymieszać.
Można dodać trochę wina i gotować. Następnie dodać bulion do czasu aż ryż go wchłonie. Gotowac aż ryż stanie się miękki.Na koniec można dodać łososia i natke pietruszki :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 02.05.2011 23:29
Jeszcze nigdy risotta nie przyrządzałam, ale chyba wielki czas, bo trafiam na coraz więcej takich pysznych przepisów :)
kate.500 29.03.2011 08:12
pysznie wyglada...
mdepfs 30.01.2011 20:08
uwielbiam kuchnie skandynawska :)
iwona332 22.09.2010 22:33
super
Anna210 31.08.2010 14:15
musze sprobowac !
Agnieszka191 27.08.2010 19:29
oby smakowało lepiej niż wygląda
pauluna 24.08.2010 16:08
ciekawe
RenataZ-et 23.08.2010 21:14
Ja też bardzo lubię risotto :)
Monika193 23.08.2010 19:45
uwielbiam risotto
plocia 23.08.2010 11:24
to zdecydowanie dla mnie ;:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat