Risotto cury

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2-3 szt
  • warzywa mrożone

    250g
  • ryż do risotto

    100 g
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżka
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    4-5 łyżek
  • papryczka chili

    1 szt
  • pomidory suszone Smak

    3 szt
  • oliwa

    6 łyżek
  • sól

  • natka pietruszki

  • ząbki czosnku

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Udka trybujemy. Mięso myjemy ,kroimy na cienkie paseczki i marynujemy w oliwie z drobno posiekanym czosnkiem, odstawiamy na 1/2 godziny.
2.
Następnie mięso podsmażamy przez ok 10 min, po czym dodajemy drobno posiekaną papryczkę , posiekane pomidory, ketchupy i przyprawy.
3.
Następnie dodajemy mrożone warzywa i szklankę wody, po czym wsypujemy ryż.
4.
Gotujemy na małym ogniu, często mieszając, aż ryż zmięknie i wchłonie wodę. SMACZNEGO
Joanna Kryla
Aby podkręcić smak potrawy użyłam ostrego ketchupu curry.Jeżeli nie macie w domu oliwy z oliwek, możecie zamarynować kurczaka w oliwie z suszonych pomidorów. Jest bardzo aromatyczna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 29.09.2016 11:42
pycha ! z chęcią bym skosztowała
sezamek 28.09.2016 21:04
Pyszne, zabrałam sobie :)
adelajda 28.09.2016 15:20
Pyszne jedzonko :)
Futka 28.09.2016 12:48
Przepyszne risotto :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat