Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto cury

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2-3 szt
warzywa mrożone 250g
ryż do risotto 100 g
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżka
ketchup pikantny 4-5 łyżek
papryczka chili 1 szt
pomidory suszone Smak 3 szt
oliwa 6 łyżek
sól
natka pietruszki
ząbki czosnku 3 szt

Porada

Aby podkręcić smak potrawy użyłam ostrego ketchupu curry.Jeżeli nie macie w domu oliwy z oliwek, możecie zamarynować kurczaka w oliwie z suszonych pomidorów. Jest bardzo aromatyczna.

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto cury

1.
Udka trybujemy. Mięso myjemy ,kroimy na cienkie paseczki i marynujemy w oliwie z drobno posiekanym czosnkiem, odstawiamy na 1/2 godziny.
2.
Następnie mięso podsmażamy przez ok 10 min, po czym dodajemy drobno posiekaną papryczkę , posiekane pomidory, ketchupy i przyprawy.
3.
Następnie dodajemy mrożone warzywa i szklankę wody, po czym wsypujemy ryż.
4.
Gotujemy na małym ogniu, często mieszając, aż ryż zmięknie i wchłonie wodę. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 29.09.2016 11:42
pycha ! z chęcią bym skosztowała
sezamek 28.09.2016 21:04
Pyszne, zabrałam sobie :)
adelajda 28.09.2016 15:20
Pyszne jedzonko :)
Futka 28.09.2016 12:48
Przepyszne risotto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak