Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto blyskawiczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
mortadela 150 gram
cebula 1 mała
olej 3 łyżki
rosół z kostki 0,5 litra
włoszczyzna mrożona 1 opakowanie
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: risotto blyskawiczne

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Cebulę drobno posiekać,zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać mrożoną włoszczyznę i rosół.Gotować na małym ogniu przez około 15 minut.Wędlinę pokroić w paseczki,połączyć z ugotowanymi warzywami i ryżem na 5 minut przed końcem gotowania.Lekko przyprawić solą i pieprzem,starannie wymieszać.Potrawę podawać na gorąco.Przed podaniem posypać tartym parmezanem.Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 08.12.2012 20:54
takie błyskawiczne dania są w cenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak