Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rigattoni po bolońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 1 opakowanie
pomidory z puszki lub koncentrat 500 ml
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
mięso mielone 250 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rigattoni po bolońsku

Makaron gotujemy według przepisu z opakowania. Cebulę siekamy w kosteczkę, odkładamy. Na patelni przesmażamy mięso, dokładnie dziabiąc je drewnianą płaską łyżką w trakcie smażenia. Tłuszcz wytopiony z mięsa wylewamy, a mięso przekładamy do miseczki. Na patelnię wrzucamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmażamy około 5 minut i dodajemy mięso oraz passatę. Przyprawiamy i dusimy całość przez około 7-10 minut. Gotowym sosem polewamy makaron i na wierzch sypiemy starty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 08.10.2012 13:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak