Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ricotta i mrożone owoce, czyli słodkie babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 340 g
cukier drobny 160 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 115 g
mleko 225 g
jaja 2 szt
ser ricotta 250 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
maliny mrożone 140 g
mrożone borówki 110 g
płatki migdałowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ricotta i mrożone owoce, czyli słodkie babeczki

Kroki postępowania

1
Jaja zmiksować z cukrem.
Krok 1 - Ricotta i mrożone owoce, czyli słodkie babeczki foto
2
Dodać mleko i stopione masło, zmiksować.
Krok 2 - Ricotta i mrożone owoce, czyli słodkie babeczki foto
3
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, całość połączyć.
Krok 3 - Ricotta i mrożone owoce, czyli słodkie babeczki foto
4
Na końcu dodać mrożone owoce i delikatnie wszystko wymieszać.
Krok 4 - Ricotta i mrożone owoce, czyli słodkie babeczki foto
5
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Krok 5 - Ricotta i mrożone owoce, czyli słodkie babeczki foto
6
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Ricotta i mrożone owoce, czyli słodkie babeczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 12.04.2017 11:48
pyszności ,,,,,:)
Malinka 12.04.2017 10:48
Serdecznie zapraszam na kawkę i babeczki ;)
Mniam 12.04.2017 10:44
To ja poproszę parę takich babeczek do kawy :)
jan_mag 12.04.2017 10:38
Fajne połączenie
bertpvd 12.04.2017 10:27
ciekawy pomysł
dodi 12.04.2017 09:53
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak