Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rekinowe kąski w cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne z rekina pół kg
jajko 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rekinowe kąski w cieście

Kroki postępowania

1
Filety z rekina odmrażam, ponieważ nabyłam tylko mrożone, delikatnie myje i osuszam mięso.
Krok 1 - Rekinowe kąski w cieście foto
2
Mięso rekina bardzo delikatnie kroje na małe paseczki i układam na talerzu, delikatnie solę.
Krok 2 - Rekinowe kąski w cieście foto
3
Następnie przygotowuję ciasto, mąkę mieszam z jajkami, solą, pieprzem, słodką papryką, mieszam na gładka masę.,
Krok 3 - Rekinowe kąski w cieście foto
4
Paseczki z rekina lekko obtaczam w jajecznym cieście i wrzucam do głębokiego tłuszczu.
Krok 4 - Rekinowe kąski w cieście foto
5
Kąski z rekina smażę kilka minut z obu stron na złoty kolor, następnie wykładam na papierowy ręcznik aby wciągnął resztki tłuszczu.
Krok 5 - Rekinowe kąski w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 09.06.2014 19:14
rekina jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak