Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • steki z rekina

    2 szt
  • sezam

    2 łyżki
  • marchewka

    2 szt
  • sól

  • masło

    1 łyżka
  • miód

    1/2 łyżeczki
  • woda

  • oliwa

    1 łyżka
  • jajko

    1 małe szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką foto
Marchewki pokroić na plasterki i wrzucić na patelnię z 1 łyżką oliwy z oliwek. Chwilę podsmażyć, dodać sól, masło, miód a następnie zalać wodą. Tylko, aby zakryła marchewkę. Dusić około 10minut, aż woda odparuje a marchewka będzie miękka.
Krok 2 - Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką foto
Steki z rekina osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Zanurzyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w sezamie. Smażyć na patelni z niewielką ilością oliwy, po parę minut z każdej strony.
Krok 3 - Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką foto
Podawać na ciepło. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 15.05.2017 09:41
Pycha! Pycha! Pycha!
norweska20 07.03.2014 09:29
steki z rekina--jeszcze nie jadłam...apetycznie podane
IwonaDD 24.01.2014 16:28
jestem pod wrażeniem przepisu!
migotka28 27.11.2013 16:58
wygląda apetycznie i chętnie bym spróbowała bo nie jedłam nigdy rekina
gusia1000 25.11.2013 19:40
Nie jadłam jeszcze tego rekina.
gosia56 25.11.2013 07:23
tez jestem ciekawa jak smakuje nigdy nie jadłam
adelajda 24.11.2013 16:37
smaczny stek :)
Alex_M 24.11.2013 10:22
apetycznie wygląda Twoje danie :)
fotoviderek 24.11.2013 09:42
Rybka pierwsza klasa :)
treonina 23.11.2013 22:47
o! nigdy nie jadłam rekina, ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat