Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka razowa
0,5 szklanki -
mąka tortowa
2 łyżki -
jajka
2 sztuki -
sól
do smaku -
mleko
1,5 szklanki -
proszek do pieczenia
1 szczypta -
Nadzienie:
-
Świeże liście szpinaku
400-500 gram -
ser feta
1/3 opakowania -
cebula
1 sztuka -
pieprz
do smaku -
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Z gotowego ciasta wylewamy porcje na rozgrzaną patelnię i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia.
Wychodzi około 10 naleśników (patelnia o średnicy 18 cm)
Gotowym nadzieniem smarujemy naleśniki po czym składamy je na połowę.
Podajemy na ciepło.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się