Razowe świderki z warzywami

Razowe świderki z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    1/2 opakowanie
  • cukinia

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • cebula

    1 szt
  • sos chili

    (słodki)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Razowe świderki z warzywami

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i odstawiamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy drobno w kosteczkę. Cukinię myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy posiekaną cebulkę ,marchewkę i cukinię. Smażymy chwilę. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Na koniec dodajemy sos słodki chilli i wszystko razem mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

patryska76 09.10.2013 17:01
Na pewno świetnie smakują ;)
Janina 09.10.2013 14:16
Razowe to zdrowe;)
msmors 09.10.2013 13:38
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat