Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

razowe muffiny z dżemem marchewkowym i marcepanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

jajko 2 szt
mąka razowa 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem 3 łyżki
maślanka
cukier 2-3 łyżki

dodatkowo

masa marcepanowa

Przepis i sposób przygotowania na: razowe muffiny z dżemem marchewkowym i marcepanem

Jajka ubiłam na puszystą pianę, dodałam do nich dżem marchewkowy i cukier. Mąkę zmieszałam z proszkiem do pieczenia. Obie masy połączyłam i dodałam trochę maślanki, by masa miała konsystencję gęstej śmietany.
Do foremek na muffiny włożyłam trochę masy marcepanowej. Wypełniłam masą i piekłam w 180 stopniach około 25 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak