Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe babeczki z ananasem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 160 gram
margaryna do pieczenia 80 gram
cukier brązowy 100 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 2 szt.
cukier waniliowy 1 opakowanie
jogurt grecki 4 łyżki
ananas świeży 1/2 szt.
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe babeczki z ananasem

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę i siekamy.
Następnie dodajemy cukier waniliowy, cukier brązowy, jogurt, jajka, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia składników.
Z ananasa usuwamy skórkę i kroimy na małe kawałki.

Foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką. Na dno foremek układamy warstwę kawałków ananasa i następnie nakładamy porcję ciasta do wys. 3/4 foremki.

Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 15 min., w zależności od wielkości foremek.

Po upieczeniu studzimy. Ja bardzo lubię nałożyć na wierzch babeczki łyżeczkę serka mascarpone i kwaśną wisienkę :)

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.03.2014 10:36
rewelacyjne bułeczki
IwonaDD 12.02.2014 15:17
ale urocze babeczki :)
Noruas 06.02.2014 12:04
Fajne połączanie, z ananasem musi być super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak