Raw Power Protein Balls

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dzisiaj przygotowałam energetyczne kuleczki ze świeżych daktyli z dodatkiem białka serwatkowego. Domowe raw przekąski są o wiele lepsze niż te, dostępne w sklepach, a do tego są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Kuleczki nie zawierają cukru, glutenu i są po prostu pyszne! Gorąco je Wam polecam
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • daktyle świeże

    170 gramów
  • płatki owsiane

    4 łyżki
  • siemię lniane

    1 łyżka
  • wiórki kokosowe

    1 łyżka
  • orzechy nerkowca

    1 łyżka
  • odżywka białkowa

    2 łyżki

DO WYKOŃCZENIA

  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rozdrabniacza wsypujemy płatki owsiane, siemię lniane, wiórki kokosowe oraz orzechy nerkowca i dokładnie wszystko mielimy. Świeże daktyle pozbawiamy pestek i mielimy w rozdrabniaczu do momentu powstania jednolitej i kleistej masy. Następnie dodajemy do niej zmielone suche składniki oraz czekoladowe białko serwatkowe i ponownie miksujemy. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Gotowe kuleczki przechowujemy w lodówce.

Życzę smacznego! :)

Futka
Zamiast świeżych daktyli, możemy użyć suszonych, ale wcześniej warto je namoczyć. Jeśli konsystencja masy będzie zbyt rzadka - dodajcie do niej więcej suchych składników. * w przepisie podana jest waga daktyli bez pestek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat