Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raw Power Protein Balls

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dzisiaj przygotowałam energetyczne kuleczki ze świeżych daktyli z dodatkiem białka serwatkowego. Domowe raw przekąski są o wiele lepsze niż te, dostępne w sklepach, a do tego są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Kuleczki nie zawierają cukru, glutenu i są po prostu pyszne! Gorąco je Wam polecam

Składniki:

SKŁADNIKI

daktyle świeże 170 gramów
płatki owsiane 4 łyżki
siemię lniane 1 łyżka
wiórki kokosowe 1 łyżka
orzechy nerkowca 1 łyżka
odżywka białkowa 2 łyżki

DO WYKOŃCZENIA

wiórki kokosowe 3 łyżki

Porada

Zamiast świeżych daktyli, możemy użyć suszonych, ale wcześniej warto je namoczyć. Jeśli konsystencja masy będzie zbyt rzadka - dodajcie do niej więcej suchych składników. * w przepisie podana jest waga daktyli bez pestek

Przepis i sposób przygotowania na: Raw Power Protein Balls

Do rozdrabniacza wsypujemy płatki owsiane, siemię lniane, wiórki kokosowe oraz orzechy nerkowca i dokładnie wszystko mielimy. Świeże daktyle pozbawiamy pestek i mielimy w rozdrabniaczu do momentu powstania jednolitej i kleistej masy. Następnie dodajemy do niej zmielone suche składniki oraz czekoladowe białko serwatkowe i ponownie miksujemy. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Gotowe kuleczki przechowujemy w lodówce.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak