Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli ze szparagami i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 250 g
szpinak 1 garśc
mascarpone 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
masło 1 łyzka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
mąka
jajko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli ze szparagami i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w wodzie z łyżeczką cukru 10 minut.
Krok 1 - Ravioli ze szparagami i szpinakiem foto
2
Szpinak podsmażamy na masełku. Szparagi kroimy w plasterki, mieszamy ze szpinakiem i studzimy całkowicie.
Po tym czasie mieszamy z mascarpone, bułką tartą i doprawiamy sola oraz pieprzem.
Krok 2 - Ravioli ze szparagami i szpinakiem foto
3
Z mąki, wody, jajka i soli zagniatamy elastyczne ciasto. Wałkujemy, wycinamy kwadraty. Nadziewamy farszem, zlepiamy.
Krok 3 - Ravioli ze szparagami i szpinakiem foto
4
Gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
Krok 4 - Ravioli ze szparagami i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 24.07.2012 13:39
nie miałem okazji zasmakowac
Gosposia 24.07.2012 12:59
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak