Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ravioli
1/2 kg -
ser gouda
150 gramm -
ser cammembert
100 gramm -
cebula
2 sztuki -
czosnek
2 ząbki -
śmietana 12%
100 ml -
Pieprz biały mielony Prymat
2 szczypty -
oliwa
4 łyżki -
rokpol
100 gram
Przepis i sposób przygotowania Ravioli trzech serów czyli quattro stagioni
Cebulę siekamy z czosnkiem i podsmażamy, szklimy na oliwie. Po około 10 minutach dodajemy śmietanę, zmniejszamy ogień, dodajemy pokrojone sery i starty ser żółty. Ogień musi być mały by się nie przypaliło. Dodajemy pieprz i gotowe. Nie trzeba solic bo sery są słone.
Komentarze (4)