Ravioli trzech serów czyli quattro stagioni

Ravioli trzech serów czyli quattro stagioni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ravioli

    1/2 kg
  • ser gouda

    150 gramm
  • ser cammembert

    100 gramm
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana 12%

    100 ml
  • Pieprz biały mielony Prymat

    2 szczypty
  • oliwa

    4 łyżki
  • rokpol

    100 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ravioli trzech serów czyli quattro stagioni

Ravioli kupujemy gotowe. Mogą też być pierogi ruskie, z mięsem. Sos jest idealny pod każde pierogi ;). Można kupić uszka z grzybami to będzie perfekcyjne.

Cebulę siekamy z czosnkiem i podsmażamy, szklimy na oliwie. Po około 10 minutach dodajemy śmietanę, zmniejszamy ogień, dodajemy pokrojone sery i starty ser żółty. Ogień musi być mały by się nie przypaliło. Dodajemy pieprz i gotowe. Nie trzeba solic bo sery są słone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Marta98 08.02.2011 20:50
super
ewelinapac 20.01.2011 08:49
pyszne
Agnieszka172 01.01.2011 13:26
smaczne
Ela20 24.08.2010 17:56
Mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat