Ravioli szpinakowe z kurkami i mozzarellą z dodatkiem orzeszków pinii i szałwii

Ravioli szpinakowe z kurkami i mozzarellą z dodatkiem orzeszków pinii i szałwii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • semolina

    100 g
  • jajko

    1 szt.
  • kurki

    100 g
  • szpinak świeży

    50 g
  • mozzarella

    80 g
  • orzeszki piniowe

    20 g
  • cebula

    50 g
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki semoliny dodać jajko, zmiksowany szpinak, szczyptę soli oraz oliwę, zagnieść ciasto i wstawić je na chwilę do lodówki. Kurki sparzyć wrzątkiem, aby wydobyć z nich smak goryczy, a następnie przesmażyć wraz z cebulą. Do wystudzonych kurek dodać pokrojony w drobną kostkę ser mozzarella
i posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Wcześniej przygotowane ciasto wałkować na cienkie paski o długości 30 cm i szerokości ok. 10 cm. W połowie paska nakładać łyżeczką farsz w odstępach 3 cm. Następnie zawijać ciasto, wycinać kwadraty i przygniatać brzegi widelcem, aby się nie rozklejały. Gotować ok. 4–5 minut. Podawać na szałwii i przesmażonych na maśle orzeszkach pinii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

04.08.2016 14:25
mmm slinka leci chetnie bym wyprobowala ale nie moge nigdzie kupic kurek:-(moze wyprobuje z innymi grzybkami

atort111

19.02.2016 08:55
nieziemsko wygląda

Izabela77

01.11.2015 19:48
wyglądają rewelacyjnie;)

Dorota76

31.10.2015 11:52
będzie pyszne

Ewa Wojtaszko

31.10.2015 07:31
danie idealne :)

Grazyna0211

30.10.2015 20:44
pyszne danie

Stenka

30.10.2015 20:18
doskonałe składniki

matesko

30.10.2015 13:54
ładne i smaczne

dollce

30.10.2015 11:18
rewelacja ;)

Aannkaa82

30.10.2015 11:16
apetyczne pierożki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat