Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ratatouille na ciepło

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
2 sztuka
cukinia
2 sztuka
cebula biała
2 sztuka
papryka czerwona
2 sztuka
czosnek
4 ząbki
oliwa
4 łyżki
natka kolendry
1 pęczek
sól i pieprz
1 łyżeczka
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatouille na ciepło

W dużym rondlu o dość grubym dnie rozgrzej resztę oliwy i włóż cebulę, czosnek i nasiona kolendry. Podsmażaj na małym ogniu, ok 4 minuty, aż sie zeszklą. Dodaj papryki i duś na małym ogniu przez kolejne 10 minut. Dołóż pomidory i duś kolejne 15 minut. Na koniec dodaj zrumienione bakłażany o cukinie. Dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.04.2017 13:32
smaczne danie
norweska20 02.03.2014 16:04
smakowita propozycja
Paolcia 08.09.2013 16:45
super przepis :)
Joannasz3190 08.09.2013 14:59
Smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak