Ratatouille na ciepło

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2 sztuka
  • cukinia

    2 sztuka
  • cebula biała

    2 sztuka
  • papryka czerwona

    2 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • natka kolendry

    1 pęczek
  • sól i pieprz

    1 łyżeczka
  • bakłażan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużym rondlu o dość grubym dnie rozgrzej resztę oliwy i włóż cebulę, czosnek i nasiona kolendry. Podsmażaj na małym ogniu, ok 4 minuty, aż sie zeszklą. Dodaj papryki i duś na małym ogniu przez kolejne 10 minut. Dołóż pomidory i duś kolejne 15 minut. Na koniec dodaj zrumienione bakłażany o cukinie. Dopraw do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 05.04.2017 13:32
smaczne danie
norweska20 02.03.2014 16:04
smakowita propozycja
Paolcia 08.09.2013 16:45
super przepis :)
Joannasz3190 08.09.2013 14:59
Smakowite :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat