Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RATATOUILLE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3 sztuki
pomidor 4 sztuki
cebula 2 sztuki
bakłażan 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
oliwa
sól
pieprz
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: RATATOUILLE

Kroki postępowania

1
Papryki pokroić w kawałki, cebulę posiekać w piórka.
Pomidory pokroić, usunąć pestki z sokiem. Cukinię pokroić w plasterki.
Bakłażan pokroić w kostkę, posolić i zostawić by wypuścił sok.
Krok 1 - RATATOUILLE foto
2
Przesmażyć cebulę na oliwie, dodać paprykę i smażyć przez 5 minut.
Do papryki z cebulą dodać bakłażan i zmiażdżony czosnek.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
Dodać pomidory i cukinię oraz przyprawy i dusić pod przykryciem
przez 20 minut. Zdjąć pokrywkę i odparować, nie mieszać zbyt często.
Krok 2 - RATATOUILLE foto
3
Można dodać przecieru pomidorowego. Można podawać ze świeżą bagietką i kiełbaską bądź po wegetariańsku.
Krok 3 - RATATOUILLE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 30.09.2012 21:09
rewelacja
Małgorzata106 30.09.2012 19:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak