Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajskie mleczko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka 3 szt
mleko 1/3 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 lyzki
mleko skondensowane 2 puszki
cukier puder 1/2 szkl
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rajskie mleczko

3 galaretki o roznych smakach rozrabiamy osobno i zostawiamy do zastygniecia. Mleko podgrzewamy, wsypujemy zelatyne, mieszamy i studzimy. Schlodzone mleko skondensowane ubijamy z cukrem na lekka piane. Mieszam z zelatyna i odstawiam na 20 min. do lodowki. Galaretki kroimy w kostki i dodajemy do masy mlecznej i delikatnie mieszamy. Keksowke ok 25 cm wykladamy przezroczysta folia, smarujemy olejem i wkladamy mase mleczna. Odtawiamy na 3-4h do lodowki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 26.10.2012 17:06
kazdy ma swoje myki ;)
Emiliozo 30.09.2012 11:56
też tak robię
czarnyaniol1990 26.09.2012 23:08
ja forme wykladam folia spozywcza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak