Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajska szarlotka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

jabłka 1 kg
mąka pszenna 2 szklanki
cukier puder 1 szklanka
jajko 4 sztuki
margaryna 25 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1

beza cynamonowa

cukier kryształ 1 szklanka
białko 4 sztuki
cynamon Prymat 4 łyżeczki

Porada

Ciasto piec w temperaturze 170 stopni.

Przepis i sposób przygotowania na: Rajska szarlotka

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 1 - Rajska szarlotka  foto
2
Dodać roztopioną, ostudzoną margarynę i wymieszać na wolnych obrotach przez ok 15 min.
Krok 2 - Rajska szarlotka  foto
3
Jabłka pokroić w kostkę i posypać odrobiną cukru i szczyptą cynamonu.
Krok 3 - Rajska szarlotka  foto
4
Białka ubić z cukrem i dodać cynamon.
Krok 4 - Rajska szarlotka  foto
5
Ciasto wylać na formę. Na ciasto wyłożyć jabłka i pianę cynamonową.
Krok 5 - Rajska szarlotka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 19.08.2016 00:21
super przepis:-)
IwonaKa 11.03.2016 10:39
pyszna szarlotka
Jagódka77 05.03.2016 19:49
naprawdę rajska
joannaa24 04.03.2016 16:07
Bardzo fajne ciasto ;)
Grazyna0211 04.03.2016 13:38
smaczna szarlotka
Katrina.u 03.03.2016 22:13
ale słodkości, pycha :))
gregor# 03.03.2016 21:56
super ciacho
Mama niejadka 03.03.2016 21:27
Pyszna szarlotka
Janina 03.03.2016 20:50
Szarlotka super ciacho;))
cukiereczek 03.03.2016 19:16
super wygląda a tą bezą
ada.la 03.03.2016 18:18
wygląda pysznie
mirosława4 03.03.2016 17:46
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak