Ragout z pieczarkami i filetami z kurczaka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    400 g
  • pieczareki całe

    250 g
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    25 g
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • estragon

    2 łyżeczki
  • śmietana 12-procentowa

    200 (do gotowania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyj, osusz a następnie pokrój w dużą kostkę. Posyp kurczaka solą, pieprzem oraz mąką.
Na patelni rozgrzej masło i smaż kurczaka, aż się zrumieni. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki- dodaj do kurczaka i smaż chwilę. Do mięsa dodaj śmietanę, suszony estragon i jeszcze chwilkę gotuj.
Dopraw solą i pieprzem, podaj z gotowanymi ziemniakami.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina301 31.01.2014 20:06
narobilam sobie ochoty ;)
jowant 31.01.2014 19:19
pyszny przepis aż ochota mnie naszła :D
Jusiaa 31.01.2014 18:45
Ciekawe danie :)
2milutka 31.01.2014 18:30
smacznie wygląda
jasiek 31.01.2014 18:26
pyszne mięso
Michał2 31.01.2014 18:25
smaczne danie
Milka100 31.01.2014 18:17
ale tu smacznie
Agata3 31.01.2014 18:16
na pewno wypróbuje ten przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat