Ragout z pieczarkami i filetami z kurczaka.

Ragout z pieczarkami i filetami z kurczaka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    400 g
  • pieczareki całe

    250 g
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    25 g
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • estragon

    2 łyżeczki
  • śmietana 12-procentowa

    200 (do gotowania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyj, osusz a następnie pokrój w dużą kostkę. Posyp kurczaka solą, pieprzem oraz mąką.
Na patelni rozgrzej masło i smaż kurczaka, aż się zrumieni. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki- dodaj do kurczaka i smaż chwilę. Do mięsa dodaj śmietanę, suszony estragon i jeszcze chwilkę gotuj.
Dopraw solą i pieprzem, podaj z gotowanymi ziemniakami.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina301

31.01.2014 20:06
narobilam sobie ochoty ;)

jowant

31.01.2014 19:19
pyszny przepis aż ochota mnie naszła :D

Jusiaa

31.01.2014 18:45
Ciekawe danie :)

2milutka

31.01.2014 18:30
smacznie wygląda

jasiek

31.01.2014 18:26
pyszne mięso

Michał2

31.01.2014 18:25
smaczne danie

Milka100

31.01.2014 18:17
ale tu smacznie

Agata3

31.01.2014 18:16
na pewno wypróbuje ten przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat