Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na biszkopcie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 5
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Masa

budyń waniliowy 2
margaryna 0,5 kostki

Lista składników

wiórki kokosowe 100 g.
cukier 3 łyżki
masło 70 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na biszkopcie

Kroki postępowania

1
Składniki na biszkopt połączyć. Piec w 180 stopniach przez około 40 minut.
Krok 1 - Rafaello na biszkopcie foto
2
Budyń ugotować. Ostudzić. Połączyć z margaryną.
Krok 2 - Rafaello na biszkopcie foto
3
Posłodzone wiórki kokosowe podsmażyć na margarynie.
Krok 3 - Rafaello na biszkopcie foto
4
Ułożyć warstwy: pół biszkoptu, masa budyniowa, drugie pół biszkoptu, wiórki kokosowe.
Krok 4 - Rafaello na biszkopcie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 13.04.2015 11:58
Pyszne ciacho :)
R'n'G Kitchen 13.04.2015 07:36
Mniam! Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak