Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia

Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    350 g
  • mleko 3,2%

    1 litr
  • budyń waniliowy

    160 g
  • cukier waniliowy

    32 g
  • ksylitol

    240 g
  • żółtka

    2 szt
  • krakersy

    2 opakowania
  • wiórki kokosowe

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
W 250 ml mleka rozpuszczam budynie.
Krok 2 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Do garnka wlewamy 750 ml mleka i zagotowujemy. Kiedy mleko bom-belkuje, wlewam budyń, mieszam do zgęstnienia.
Krok 3 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Do zlewu wlewam zimną wodę i wstawiam garnek z budyniem( szybciej ostygnie)
Krok 4 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Miksujemy miękkie masło z żółtkami.
Krok 5 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Wsypujemy cukier i ucieramy ( miksujemy) na gładką masę.
Krok 6 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Dodajemy budyń małymi porcjami by nam się nie zważyło.
Krok 7 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Miksujemy do momentu, aż ukaże nam się gładka masa. Wsypujemy kokos i teraz tylko łyżką wymieszać wystarczy.
Krok 8 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Tortownice o średnicy 28 cm wykładam folią spożywczą i boki też.Na dno kładę krakersy, tam gdzie nie mieszczą się to kruszę w palcach.
Krok 9 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Nakładam 1/3 kremu kokosowego i przykrywam następną warstwą krakersów.
Krok 10 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Teraz następna warstwa kremu, krakersy i krem.
Krok 11 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
Na końcu posypuje kokosem by zakryć krem. Ciasto przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki . Najlepsze ciasto jest następnego dnia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smerfetka79

06.05.2016 10:23
Też nie tak dawno robiłam. Tylko ja nie dodaję do masy żółtek.

SmakolykiJoanny

08.04.2016 19:42
dziękuje kochani

bertpvd

08.04.2016 18:58
super przepis

Edita

08.04.2016 18:14
rafaello pyszne

Janina

08.04.2016 16:57
Świetne ciacho;))

Konczi

08.04.2016 16:28
lubię takie rafaello

w mojej kuchni

08.04.2016 12:52
pyszne słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat