Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 opakowania
mleko 3 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier wanilinowy 2
cukier kryształ 2 łyżek
wiórki kokosowe 15 dkg
margaryna 1
żółtko jajek 1
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Z mleka, mąk i 1 cukru waniliowego,2 łyżek kryształy ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać wiórki kokosowe. Margarynę utrzeć z żółtkiem, cukrem waniliowym oraz z cukrem pudrem, dodając po troszku budyniu.

Krakersy rozłożyć na dnie formy, wyłożyć masę pozostawiając 4 duże łyżki. Przykryć krakersami, rozsmarować resztę masy. udekorować wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.09.2013 11:41
pyszne ciasto :)
Magda24 28.12.2012 20:06
dobre
babajaga1969 28.12.2012 19:31
smaczne :)
Noruas 27.12.2012 12:59
pyszne ciasto. zawsze zbieram się, zeby zrobić, ale w końcu odwlekam :)
Anna133 27.12.2012 12:03
bardzo lubimy to cisto
Goya 27.12.2012 11:55
mniam
angelika14 27.12.2012 11:41
a ja mam w lodówce, bo upiekłam na święta - ciasto zawsze smaczne
Anula 27.12.2012 11:39
Bardzo lubie kokosowe ciacha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak