Rafaello

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko(słodkie)

    2 1/2 szkl
  • żółtko jajek

    3
  • mąka pszenna

    2 łyż
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • cukier

    1 szkl
  • masło

    30 dag
  • kokos

    25 dag
  • herbatniki

    4 paczki
  • adwokat

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczana. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć ,dodawać po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat, na niedużej blaszce położyć papier do pieczenia i na spodzie układać dokładnie herbatniki, potem rozsmarować część masy czynność powtarzać 4 razy. Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem. Koniecznie schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 26.06.2013 21:03
pyszne i ładnie wygląda
magduś83 03.08.2012 13:03
piękne ciacho :)
Łukasz15 29.12.2011 12:48
wygląda znakomicie
Wafelek2601 26.09.2011 09:16
smaczne
Monika193 23.09.2011 09:53
pyszne ciasto
Seba 20.09.2011 09:37
pycha
Iwona51 15.06.2011 12:05
smaczne
Motorek 14.06.2011 11:44
mniam
wiola28a 21.05.2011 20:57
super
bursztynek 26.04.2011 23:38
pycha!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat