Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 szklanki
mąka gryczana 0,5 szklanki
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
cukier puder
maliny mrożone 1 szklanka
jaja 1 szt
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
mleko 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z malinami

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Do naczynia wlać mleko ,wbić jajko.
Krok 1 - Racuszki z malinami  foto
2
Wsypać przesianą mąkę gryczaną i pszenną z proszkiem do pieczeni i sodą.
Krok 2 - Racuszki z malinami  foto
3
Wymieszać wszystkie składniki mikserem. Dolać mleka jeśli ciasto wyjdzie za gęste.
Krok 3 - Racuszki z malinami  foto
4
Rozgrzać olej na patelni i nakładać ciasto łyżką lub nalewką .Formować placki , na każdy nałożyć kilka malin ,ja użyłam mrożonych.
Krok 4 - Racuszki z malinami  foto
5
Przykryć ciastem aby maliny były w środku i smażyć na małym płomieniu.
Krok 5 - Racuszki z malinami  foto
6
Odwrócić na drugą stronę.
Krok 6 - Racuszki z malinami  foto
7
Wyjmować na papierowy ręcznik aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.
Krok 7 - Racuszki z malinami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.02.2016 20:00
pycha,cos dla mnie
kuchcik89 04.02.2016 18:09
smakowite racuszki :)
Ola1young 04.02.2016 15:12
apetyczne bardzo :)
Futka 04.02.2016 11:54
Cudne i bardzo apetyczne racuszki :)
dodi 04.02.2016 11:51
ale bym zjadła, mniam
Krystyna32 04.02.2016 08:06
apetyczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak