Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z makiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
cukier 1 łyżka
mak 3 łyżki
jajko 3 sztuki
jabłka 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kefir 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z makiem

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać i na sucho wymieszać z suchym makiem, cukrem, sodą i szczyptą soli, dodać pokrojone w większą kostkę jabłka i wszystko wymieszać,
Krok 1 - Racuszki z makiem foto
2
następnie dodać jajka i kefir, dokładnie wymieszać ma nam powstać gęste ciasto.
Krok 2 - Racuszki z makiem foto
3
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć na nim małe racuszki z dwóch stron na złoty kolor
po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać gorące posypane sporą ilością cukru pudru.
Krok 3 - Racuszki z makiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.01.2015 07:08
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak