Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z kaszy manny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 i 1/2 szklanki
margaryna 3 łyżki
kasza manna 1 szklanka
jajko 3 sztuki
mąka 5 łyżek
sól 1 szczypta
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z kaszy manny

Mleko zagotować z margaryną i cukrem. Dodać kaszę, ciągle mieszając gotować jeszcze chwilę. Odstawić do wystygnięcia. Jajka ubić, dodać sól i mąkę. Do tego dodać kaszę i mieszać. Ciasto wyjdzie dość gęste, dlatego ręce namoczyć w wodzie, formować placuszki i kłaść na rozgrzany olej. Podawać z cukrem pudrem lub konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 26.02.2013 05:30
pyszne
jucia 25.02.2013 12:05
fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak