Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
jaja 2 szt
maślanka 0,5 szklanki
cukier 1 łyżka
cukier puder 0,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
jagody 1 szklanka
olej rzepakowy 0,5 szklanki
jogurt naturalny 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jagodami

Kroki postępowania

1
Wymieszać maślankę z jajkami i cukrem waniliowym ,cukrem. Dodać przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i wymieszać mikserem.
Krok 1 - Racuszki  z jagodami foto
2
Rozgrzać tłuszcz na patelni i nakładać ciasto łyżką , formować placuszki.
Krok 2 - Racuszki  z jagodami foto
3
Poukładać borówki lub jagody na każdym placku. Można posypać cukrem.
Krok 3 - Racuszki  z jagodami foto
4
Przykryć owoce odrobiną ciasta i smażyć na małym gazie .
Krok 4 - Racuszki  z jagodami foto
5
Odwrócić na drugą stronę i usmażyć . Po usmażeniu położyć na ręczniku i posypać cukrem pudrem .
Krok 5 - Racuszki  z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 23.03.2016 10:54
Z jagodami wszystko ...:)
pestka 23.03.2016 10:11
lubię taki obiad
Habibi 23.03.2016 07:28
Robię podobne i już się cieszę na zbliżający się powoli sezon jagodowy :)
gusia1000 23.03.2016 00:04
Zawsze dobre.
sylwia_sl 22.03.2016 23:15
dobre racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak