Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
mleko 0,5 l
jajko 2 szt
drożdże 0,5 kostki
jabłka 3 szt
cukier 1 łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkiem

Drożdże zalać odrobiną ciepłego mleka, dodać cukier i wymieszać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Do miseczki wsypać mąkę, dodać jajka, mleko oraz zaczyn z drożdży. Składniki zmiksować na jednolitą masę. Odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. Następnie dodać pokrojone jabłka i delikatnie wymieszać. Smażyć na patelni na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.01.2014 17:25
bardzo lubię
barbara11561 20.11.2013 15:50
bardzo lubię takie racuszki
kate.500 30.07.2013 07:31
pyszne racuszki
caralajna 16.07.2013 07:09
uwielbiam.
Dorian 31.01.2013 09:04
apetycznie wygladaja
Natalia/tubisiek 29.01.2013 10:41
bardzo lubię i dość często robię ;)
malaczarna23 27.01.2013 12:28
bardzo lubimy i często robimy
Laila2786 27.01.2013 12:21
puszyste i smaczne
caffee_tea 27.01.2013 12:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak