Racuszki z jabłkiem

Racuszki z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    0,5 kg
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • mąka

    0,5 kg
  • cukier

    150 g
  • drożdże

    5 dag
  • margaryna

    100 g
  • mleko

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
  • cynamon Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z drożdży, 3 łyżek mąki , 3 łyżek cukru i 50 ml mleka robimy zaczyn. Odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie. Wyrośnięte dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy ciasto. Odkładamy ponownie w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie.
Ciasto nakładamy na patelnię i wkładamy w środek jabłko posypujemy cynamonem i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe posypujemy cukrem waniliowym, można dodać \" kleksiki \" śmietany. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 17.12.2013 17:28
bardzo lubię
czekoladka_m 30.07.2013 19:18
Oj, jak dawno już nie robiłam...
RenataZ-et 18.09.2012 20:24
Też takie lubię
m1monika 18.07.2012 21:30
pycha
Agnik 12.06.2011 09:32
super
gosia47-47 25.02.2011 16:45
mniam
justyna111 22.09.2010 17:26
pycha
Lidia11 22.09.2010 16:07
super
Dorota71 22.09.2010 13:09
znakomite
IlonaAlbertos 22.09.2010 12:13
Uwielbiam takie racuszki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat