Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z gruszką o smaku piernika

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 3,2% 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier drobny 2 lyzki
gruszki 2 szt
drożdże suche 1 lyzeczka
jajko 1 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 lyzki
olej kokosowy do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z gruszką o smaku piernika

Mleko podgrzać, następnie połączyć z mąką, cukrem drobnym i waniliowym, jajkiem i drożdżami. Gruszki myjemy wydrążamy pestki, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta.Dodajemy przyprawę do piernika i mieszamy wszystko razem. Odstawiamy ciasto na ok 1 godzinę. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. Racuszki możemy podawać z polewa czekoladowa lub z cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 13.10.2016 15:44
ależ pysznośći
Futka 13.10.2016 12:10
Świetne i niezwykle apetyczne racuszki :)
Mniam 13.10.2016 11:07
Moja rodzina bardzo lubi racuszki :) Nawet dzisiaj mają być na obiad :)
Beatris 13.10.2016 10:49
Ale musiały być pyszne, mniam, z chęcią zjadłabym kilka :)
sezamek 13.10.2016 10:24
CIEKAWE SMAKI :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak