Racuszki z dyni i cukinii podane z greckim jogurtem i czerwonym kawiorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/4 szt.
  • cukinia

    1 szt.
  • jaja

    2 szt.
  • mąka pszenna

    100 g
  • pestki dyni

    80 g
  • koperek

    kilka gałązek
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej słonecznikowy

    do smażenia
  • jogurt grecki

    250 g
  • cytryna

    1 szt.
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • kawior czerwony

    do dekoracji
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • kiełki

    50 (groszku szparagowego)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, oprószyć solą, chwilę odczekać, a następnie odcisnąć zbędną wodę. Dodać jajka, mąkę, pestki dyni oraz posiekany czosnek i koperek, wszystkie składniki dokładnie połączyć i doprawić do smaku.
Na gorącej oliwie usmażyć okrągłe racuszki, a następnie ułożyć je na talerzach i podawać z kiełkami, greckim jogurtem, czerwonym kawiorem oraz cząstką cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 20.10.2015 20:29
z kawiorem ładnie
staropolanka5 20.10.2015 20:28
ładnie podane
kicius 06.02.2014 08:16
wygląda apetycznie
Monika-twin 17.01.2014 18:45
to musi byc poezja smaku
agogo2 13.12.2013 23:55
uwielbiamy takie racuszki
Hania_1 23.10.2013 18:51
U mnie dzisiaj na obiad były racuszki według powyższego przepisu. Szybkie danie do zrobienia. Co więcej bardzo dobre. Dziękuję.
kasienka23 25.09.2013 18:15
wspaniałe danie!
nutellla 25.09.2013 12:52
bardzo ładnie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat