Racuszki z cukini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • mąka pszenna

    3 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    2 łyzki
  • sól do smaku

    1 łyzeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię trzemy na grubych oczkach.

Odciskamy nadmiar wody.

Dodajemy do niej mąkę, jajko i mleko.

Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.

Mieszamy.

Smażymy na rozgrzanej oliwie formując racuszki , przez ok. 4-5 min. z każdej strony.

Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.

* Możemy zjadać solo lub z ulubionym sosem np. jogurtowo – czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 01.07.2014 11:48
robię podobne są bardzo smaczne
Wiesława1 01.07.2014 09:40
Bardzo lubimy i też często robie
asiczekz 01.07.2014 00:16
moje ulubione placuszki - niebo w gębie ;)
BernadettaP 30.06.2014 23:19
Do tego tzatziki i jestem w niebie :)
sylwia_sl 30.06.2014 22:31
no i zrobiłam się głodna :)
Mysiunia 30.06.2014 21:12
Uwielbiam je! W tym sezonie jeszcze nie robiłam, ale wkrótce się to zmieni :)
gosia1988 30.06.2014 20:52
muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat