Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z cukini

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
mąka pszenna 3 łyzki
jajko 1 szt
mleko 2 łyzki
sól do smaku 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z cukini

Cukinię trzemy na grubych oczkach.

Odciskamy nadmiar wody.

Dodajemy do niej mąkę, jajko i mleko.

Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.

Mieszamy.

Smażymy na rozgrzanej oliwie formując racuszki , przez ok. 4-5 min. z każdej strony.

Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.

* Możemy zjadać solo lub z ulubionym sosem np. jogurtowo – czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.07.2014 11:48
robię podobne są bardzo smaczne
Wiesława1 01.07.2014 09:40
Bardzo lubimy i też często robie
asiczekz 01.07.2014 00:16
moje ulubione placuszki - niebo w gębie ;)
BernadettaP 30.06.2014 23:19
Do tego tzatziki i jestem w niebie :)
sylwia_sl 30.06.2014 22:31
no i zrobiłam się głodna :)
Mysiunia 30.06.2014 21:12
Uwielbiam je! W tym sezonie jeszcze nie robiłam, ale wkrótce się to zmieni :)
gosia1988 30.06.2014 20:52
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak