Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 szt -
mąka pszenna
3 łyzki -
jajko
1 szt -
mleko
2 łyzki -
sól do smaku
1 łyzeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
olej do smażenia
200 ml
Sposób przygotowania
Odciskamy nadmiar wody.
Dodajemy do niej mąkę, jajko i mleko.
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej oliwie formując racuszki , przez ok. 4-5 min. z każdej strony.
Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
* Możemy zjadać solo lub z ulubionym sosem np. jogurtowo – czosnkowym.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się