Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
jajko 2 szt
maślanka 250 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
szczypta soli
śmietanka 250 ml
olej do smażenia
jabłka 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki w śmietanie

Mąkę,jajka,proszek do pieczenia i maślankę dokładnie wymieszać by nie było grudek.Łyżką nakładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.Smażyć z obu stron na złoty kolor.Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Śmietanę ubić na sztywno,połączyć delikatnie z jabłkami i nakładać na ostudzone racuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 12.04.2013 09:54
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak