Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki serowo-ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
twaróg 20 dag
jajko 2
cukier brunatny 2 łyżeczki
rodzynki 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki serowo-ziemniaczane

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach w małej ilości wody. Lekko ostudzić i obrać. Przetrzeć przez sito.
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać i posiekać.
Twaróg zmiksować, dodać jajka, cukier, rodzynki, mąkę ziemniaczaną oraz posiekane migdały, dobrze wymieszać.
Całość połączyć z przetartymi ziemniakami i starannie wyrobić na jednolitą masę. Formować według uznania okrągłe lub owalne racuszki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć w nim racuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 11.09.2012 16:11
fajny przepis;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak