Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ryżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
woda 2 szklanki
mąka pszenna 1 1/2 szklanki
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól do smaku
cukier puder do posypki
Cynamon mielony Prymat do posypki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ryżowe

Wykonanie:
Ryż ugotować w dwóch szklankach wody i ostudzić. Do mąki wsypać proszek do pieczenia, wbić jajka, wlać śmietanę, posolić do smaku i wymieszać z ryżem. Kłaść łyżką ciasto ryżowe na głęboki rozgrzany tłuszcz, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto. Usmażone racuszki układać na ręczniku papierowym do odsączenia, posypać cukrem pudrem wymieszanym z mielonym cynamonem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 16.03.2017 09:19
ale fajne
slodkieniebo 08.03.2017 10:43
uwielbiam ! :)
Krystyna32 08.03.2017 09:13
bardzo apetyczne
Konczi 07.03.2017 17:59
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak